mountainbike
Vandring

Vandra i vår vackra natur

Hitta lugnet i naturen och ge dig ut på våra vandringsleder.

Förutom de mentala fördelarna är vandring också en fantastisk fysisk träning. Den stärker muskler, förbättrar konditionen och ger en dos frisk luft, vilket i sin tur främjar god hjärthälsa och allmän välbefinnande. Den varierade terrängen utmanar kroppen på olika sätt, vilket gör att vandring passar för alla, oavsett ålder eller konditionsnivå.

Leder i direkt närhet

I direkt anslutning till Arenan har vi naturområde med både skog och klippor som erbjuder uppmärkta leder upp till 4 km (extra bonus är en fantastisk utsikt från Tjörnbron). En av lederna är den digitala tipspromenaden, X-rundan på 1,3 km som ger både kunskap och rörelseglädje.

Vår egen hemma-vandringsled på Källön (2-4km) lämpar sig ypperligt som en halvdagstur, med fördel tillsammans med ett fika-, eller lunchstopp på Restaurang Tjörnbron, eller medhavd matsäck på grillplatsen på Källöns sydvästra spets.

Från Restaurang Tjörnbron går du över sundet längs gång- och cykelbanan på Tjörnbron i riktning mot Stenungsund. Väl på Källön viker du sedan av gångbanan åt höger där ledentrén finns. Följ sedan de orangefärgade markeringarna på klipphällarna och träden.

Leden runt Källön är ca 2 km, men tillsammans med vägen fram och tillbaka över bron till Tjörnbro Arena, blir den totala sträckan ca 4 km. Tar du dessutom stigen runt Almö naturpark blir sträckan ca 5 km.

I vår butik och reception ”Porten till Bohuslän” får du kartor och mer information kring leder i närheten.