yoga
Yoga

För din själ och ro

Vill du sova bättre, minska stress och oro och bli mer närvarande? Då kan yoga vara något för dig. Yogans kombination av kropp, andning och sinne skapar en medveten närvaro som kan leda till bättre kroppskännedom, styrka, balans och kontakt med vårt inre.
Yoga kan utföras mer fysiskt eller mer återhämtande, ofta en kombination av dem båda. Forskning har visat att ju äldre vi blir desto mer kan yogautövande hjälpa till med minne, uppmärksamhet och kognitiva funktioner.
Oavsett ålder, när kropp och sinne samarbetar, kravlöst och prestationsfritt, kan hjärnan och nervsystemet påverkas positivt och hjälpa oss till mer insikt, bättre beslut och bättre logiskt tänkande. Återhämtningen, avslappningen och den inre stillheten är en viktig komponent för mental styrka, mental uthållighet och mental hälsa.
Både återhämtande och fysisk yoga kan ha stor inverkan på vår hälsa och välmående.
Fördelar med regelbunden yogautövning:
  • Stresshantering
  • Minska smärta
  • Minska oro
  • Bättre förutsättningar för bättre psykisk hälsa
  • Bättre andning, hjärtfrekvens och blodtryck
  • Styrka, balans, rörlighet och kroppsuppfattning
  • Bättre förutsättning för fysisk utveckling och hälsa i kombination med annan rörelse/träning
Yoga kan utövas av alla åldrar, oavsett förkunskaper och förutsättningar. På Tjörnbro Arena finns ett varierat utbud av event, workshops, kurser och yogaklasser för både stora och små. Du är varmt välkommen på egen hand, med arbetsgruppen, på konferensen eller med familjen.
Yogan arrangeras bla av aktören Johanna Alvin som är utbildad idrottslärare, yogalärare samt utbildare på yogalärarutbildningar.

Inom kort kommer vi att presentera vår olika produkter och paket inom yoga.

Har du frågor kring yoga?
Ring 0304-66 12 90 eller maila till bokning@tjornbroarena.se