NY ARENAPARTNER TILL TJÖRN RUNT

maj 15, 2024 | Pressmeddelande

Tjörnbro Arena blir ny arenapartner till
anrika TjörnRunt by COWI

Sveriges mest anrika segeltävling växer. Nu står det klart att Tjörn Runt by COWI utökas till en vecka med olika aktiviteter förutom tävlingarna Tjörn Runt och Lilla Tjörn Runt samt får Tjörnbro Arena som en ny arenapartner.

ー Vi är otroligt stolta att få möjligheten att bli den nya arenapartnern till denna klassiska segeltävling samt vara en aktiv partner för att skapa en veckolång folkfest, säger Anders Nykvist på Tjörnbro Arena.
Sedan 1963 har några av historiens bästa seglare gjort upp om vem som kan ta sig runt Sveriges sjunde största ö på kortast tid. Nu tar tävlingen nästa steg i sin utveckling. I samband med 2024 års tävling står det klart att Tjörn Runt by COWI växer till en vecka med aktiviteter varje dag från måndag till söndag.

Under veckan kommer mycket aktiviteter på och vid havet att ske för både lokalbor, tillresta turister, partners samt tävlande med deras familjer. Som vanligt avrundas veckan med tävlingarna Tjörn Runt by COWI och Lilla Tjörn Runt.
För att kunna hantera det expanderade evenemanget och den kommande folkfesten står det nu klart att Stenungsunds Segelsällskap som driver tävlingen har skrivit ett långsiktigt avtal med Tjörnbro Arena som en ny arenapartner.

ー I samband med att vi växer behöver vi ytterligare en plats och partner som har kapaciteten att husera besökare och aktiviteter av den här digniteten. Där passade Tjörnbro Arena in perfekt. Arenans läge på Almön, helt nya faciliteter och en profil med inriktning på rörelseglädje var bara några av flera tunga och avgörande faktorer. Vi ser fram emot ett långt och bra samarbete, säger Thord Lyrstrand, på Stenungsunds Seglingssällskap.

Fakta Tjörn Runt by COWI
Vad: Sveriges mest anrika segeltävling som avgjorts sedan 1963
När: 12-18augusti 2024
Läs mer på: tjornrunt.se eller tjornbroarena.se/tjorn-runt

För mer information:
Thord Lyrstrand, Stenungsunds Seglingssällskap 0705-58 26 93, thord@tunnebacken.se
Anders Nykvist, Tjörnbro Arena 0705-32 63 41, anders@tjornbroarena.se